A WordPress 5.4 újdonságai

Ez az új kiadás nagyon sok funkcióval rendelkezik, ezek közül sok a WordPress blokk szerkesztő köré fókuszál . Ez a kiadás jelentősen javítja a weboldalak tartalmának létrehozásának módját.

Ebben a cikkben megosztjuk a WordPress 5.4 újdonságait és azokat a funkciókat, amelyeket ki kell próbálnod a webhelyed frissítése után.

Wp5.4 seo4you.hu

Wp5.4 seo4you.hu

A WordPress 5.4 egy fő update,  manuálisan el kell indítania a frissítést.

Fontos: Ne felejtsd el a WordPress teljes biztonsági másolatát létrehozni a frissítés megkezdése előtt.

Új és továbbfejlesztett blokk-szerkesztő a WordPress 5.4-ben

A WordPress 5.4 a tartalomszerkesztő fejlesztésére összpontosít . Ez magában foglalja az új funkciókat, fejlesztéseket és új blokkokat.

Először kezdjük a fejlesztésekkel.

A teljes képernyős szerkesztő alapértelmezett lesz a WordPress 5.4 verziójában

A WordPress 5.4 alapértelmezés szerint teljes képernyős módban jeleníti meg a blokk szerkesztőt .

WordPress 5.4 seo4you.hu

Ez a változás észrevehető az új WordPress telepítéseknél, vagy ha új eszközről, böngészőből vagy inkognitómódban férsz hozzá a WordPress adminisztrációs területéhez.

Ha a WordPress 5.3 verzióra frissíti ugyanazt a böngészőt és eszközt, amelyet rendszeresen használsz, akkor a szerkesztő az utoljára engedélyezett móddal nyílik meg.

A teljes képernyős módból kiléphetsz, ha rákattintasz a Szerkesztő beállításaira, és törlöd a ‘Teljes képernyős mód’ lehetőséget.

WordPress 5.4 seo4you.hu

Fontos: Ha véglegesen le szeretnéd tiltani a teljes képernyős módot, akkor olvassd el a teljes képernyő-szerkesztő letiltásának oktatóanyagát a WordPress oldalon .

Új blokkok a WordPress 5.4-ben

A WordPress 5.4 két új blokkot hoz fel, amelyeket tartalmak írásakor használhatsz.

1. A szociális ikonok blokkolása

Ahogy a neve is sugallja, a Közösségi „Ikonok blokk” lehetővé teszi a közösségi média ikonok felvételét a hozzászólásokba és az oldalakba.

ikonok seo4you.hu

Ezután rákattinthatsz a Hozzáadás gombra, és kiválaszthatod a hozzáadni kívánt közösségi hálózatot. Ezután rákattinthatsz a szociális háló ikonra, és megadhatod a profilod.

ikonok seo4you.hu

A Közösségi Ikonok blokk lehetővé teszi, hogy a közösségi média ikonokat a profiloddal csatolt linkekkel egészítsd ki. Nem ad hozzá közösségi megosztási gombokat.

2. A gombok blokkolása

A WordPress 5.4 bevezeti a Gomb blokkot. Amint az új blokk nevéből kitalálható, lehetővé teszi több gomb egymás melletti hozzáadását.

Gomb seo4you.hu

Gomb seo4you.hu

Az egyes gombokhoz kiválaszthatod a háttér vagy a színátmenet színét, és két különböző stílus közül választhatsz.

Gomb seo4you.hu

Javított blokkok, amelyeket meg kell próbálnod a WordPress 5.4-ben

A WordPress 5.4 számos blokkját továbbfejlesztették. Itt vannak a legfontosabb változások, amelyek nagyban megváltoztathatják az írási élményt.

Több színbeállítás a blokkokhoz

A WordPress 5.4 újdonságai színopciókat kínál több blokkhoz. Ez lehetővé teszi, hogy vonzóbb elrendezéseket hozz létre a hozzászólásokhoz és az oldalakhoz.

Korábban a felhasználók csak egy bekezdés szövegének színét tudták megváltoztatni. A WordPress 5.4 segítségével most megváltoztathatja a bekezdések blokkjában található szövegek színét.

Választhatsz szöveges és háttérszíneket színátmenetekkel is a borítóblokkhoz, és kiválaszthatod a háttér- és szövetszíneket is a csoportblokkban lévő összes blokkhoz.

group-colors seo4you.hu

Ha rendszeresen használod az Oszlopok blokkot, akkor színeket is használhat az oszlopok elválasztására a normál bekezdésekből.

group-colors seo4you.hu

Blokk kiválasztása

Az eszköztár új gombja segítségével könnyedén kiválaszthatod a blokkokat. Ez egy nagyon hasznos eszköz, különösen akkor, ha egy csoportblokkba beágyazott blokkok vannak.

csoport gomb seo4you.hu

Egyszerűen kattints a kiválasztó eszközre, és vidd az egeret a kiválasztandó blokkhoz.

kiválasztas seo4you.hu

Húzd és tedd le a kiemelt kép hozzáadásához

Korábban manuálisan kellett kiválasztania a kiemelt kép feltöltését és beállítását. Ez nem egyezett meg a tartalomszerkesztő húzási és dobási képességével.

A WordPress 5.4 használatával egyszerűen áthúzhatsz egy képet a kiemelt kép szakaszba.