KeresőoptimalizálásKeresőoptimalizálásKeresőoptimalizálásKeresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálás, hogyan kerüljünk az első 10-be

H

a itt jársz, már biztosan elgondolkodtál azon, hogy hiába van weblapod, ha azt senki nem ismeri.

Esetleg megcsináltad a weblapod, vagy webáruházad, majd most mint egy vörös lámpa villog a fejedben, hogy látogatottságot kellene növelni. És gyorsan rájösz arra, hogy ez nem is olyan egyszerű. Hosszú távon ennek a legjobb módja a keresőoptimalizálás, vagy más szóval SEO (Search Engine Optimzation angol nyelvű kifejezés rövidítése).

A SEO lényege, hogy elérjük, hogy a weblapunk a Google találati lista elején jelenjen meg, hiszen valljuk be, mi sem nézzük végig az első harminc oldalt, ha keresünk valamit. Ehhez viszont tudnunk kell, hogy a weboldalakat a Google algoritmusai (Google robotok) időről-időre feltérképezik, majd (értelemszerűen) nem nyilvános metódusok alapján besorolják azokat.

Azonban a Google rendszeresen ad ki nyilatkozatokat, illetve sok tapasztalat és rengeteg szakmai cikk van arról, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy weblapunk előrébb kerüljön a Google találati listáján. Emiatt a SEO hosszadalmas folyamat, fél, egy év, mire az eredmények elkezdenek megmutatkozni, de hosszú távon ilyen módon (organikus keresés) tudjuk a legolcsóbb forgalmat behozni az oldalunkra.

A keresőoptimalizálási folyamatot jellegéből adódóan, érdemes előre átgondolni és megtervezni, majd folyamatosan nyomon követni a változásokat, hogy idejében észrevegyük a problémákat és tenni tudjunk ellene. Az egész alapja egy kulcsszókutatás, amely során megkeressük azokat a kulcsszavakat, amelyekre a weblapunkat optimalizálni szeretnénk.

Fontos a stratégia, jó esetben tudatosan gondolkodunk és már weblap készítés során figyelembe vesszük a keresőoptimalizálási szempontokat és elkészítjük a kulcsszókutatást, amelyre alapozva építjük fel az oldalunk tartalmát, URL és heading struktúráját, stb., majd tervezzük meg a linképítést is. De ha nem tettük a weblap fejlesztés során, akkor sincs veszve a dolog. Ebben segítünk téged széleskörű szolgáltatásokkal, kulcsszókutatással, keresőoptimalizálás tanácsadással, SEO elemzéssel, stratégiai szövegírással, prémium linképítéssel. Ez ugyan a látogatottság növelésnek nem a leggyorsabb módja, de ha hosszú távra tervezünk, mindenképp érdemes vele foglalkozni. Hiszen ki ne szeretné a weboldalát a Google kereső első oldalán látni?

Keresőoptimalizálás – tervezés folyamata

A pontos informálódás, tervezés elengedhetetlen a keresőoptimalizálás során.

Segíthetünk a keresőoptimalizálásban?

Ha számodra is fontos a minőség, akkor keress minket! .

KAPCSOLAT