Weboldal elemzés seo4you.huWeboldal elemzés seo4you.huWeboldal elemzés seo4you.hu

Weboldal elemzés: technikai, marketing, SEO elemzés

H

át ez egy igen sokrétűen értelmezhető fogalom. Mit is érthetünk az alatt, hogy weboldal elemzés?

Először is itt van például a SEO elemzés és annak különböző válfajai. Aztán ott van az úgynevezett UX (user experience), ami a felhasználói élményt vizsgálja behatóan és mélyre szántóan. Legyen szó például színekről, gombok méretéről és helyéről, reklámok elhelyezéséről, bármilyen elemről voltaképp, ami egy weblapon csak megjelenhet.

Tesztelik a végtelenségig, hogy mit hogyan kell, ahhoz, hogy növeljék a konverziók (például vásárlás, de lehet akár hírlevél feliratkozás, stb. is) számát, csökkentsék az oldalelhagyásokat, növeljék az oldalon eltöltött időt, a megtekintett aloldalak számát és még lehetne sorolni. Ez az, aminek még Magyarországon sokan nem látják a funkcióját és sokan egy részletes, átfogó weboldal elemzésre és folyamatos tesztelésre nem is tudnának pénz fordítani, de már egy alap szintű tanácsadás is sokat segíthet. Nem mindegy például az Ads hirdetések során használt landing page-ek, vagyis azoknak az oldalaknak a minősége sem, amelyre a látogatókat a hirdetésre kattintás után visszük.

Befolyásolja az AdWordsben használt kulcsszavaink minőségi mutatóját, és a rossz minőségi mutató drágíthatja a hirdetéseinket, de az sem mindegy, hogy a szolgáltatás landing page-ünk csak „lóg a levegőben”, vagy esetleg jól észrevehető helyen láttatjuk, hogy a látogatónk hogy léphet tovább a folyamatban. Magyarán ott ékeskedik e egy „Lépj kapcsolatba velünk még ma!” gomb, vagy nem. Aztán ott vannak, az egészen elképesztő elemzési lehetőségek. Bár erre ne legyen szüksége senkinek. Sajnos azonban van vele tapasztalat, hogy a weboldal tulajdonosának tudomása nélkül helyeznek ki arra hirdetést, vagy építenek linket.

Szóval a weboldal elemzés egy sokféleképpen értelmezhető fogalom. De mielőtt megijednél, hogy erre vagyonokat lehetne áldozni (mert egyébként lehet), meg kell nyugtassalak, hogy egy rövid egyeztetés és az oldalad átnézése során körbe lehet határolni, hogy neked voltaképp mire is van elsődlegesen szükséged.

Segíthetünk a Weboldal elemzésben?

Ha számodra is fontos a minőség, akkor keress minket! .

KAPCSOLAT